Nej vi lägger inte räls i munnen

Vi gör givetvis modern tandreglering med i princip osynliga skenor. Den första patienten var jag själv som hade trångt mellan tänderna i underkäken. Ingen lade märke till skenorna i munnen under behandlingen och resultatet blev mycket bra. Till skillnad från traditionella fasta tandställningar finns det inga metallfästen eller ståltrådar. Du kan äta och dricka vad du vill under behandlingen, du kan borsta tänderna och använda tandtråd som vanligt – bara du tar ut skenorna först naturligtvis.

En skena som är så gott som osynlig ger ett fantastiskt resultat.

Invisalign

Företaget Align Technology använder sig av avancerad datateknik för att tillverka Invisalign®, en serie av genomskinliga skenor som är specialgjorda för dig.

Med programmet ClinCheck® kan du se i datorn hur behandlingen kommer att flytta tändernas ursprungliga position till det önskade slutresultatet.

Tandreglering för hälsans skull

Oftast pratar man om tandreglering som om det bara handlade om att bli snyggare och få ett fint leende, men det är inte hela sanningen. Även om du inte tycker att utseende spelar roll kan det ändå vara en god idé att reglera tänder.

Här är några exempel:
Ett öppet bett kan göra det svårt och smärtsamt att tugga.
Korsbett kan leda till slitage på tänderna, problem med tandköttet och bennedbrytning.
Glest mellan tänderna kan leda till tandköttsproblem, tandköttsfickor och ökad risk för tandlossning.
Trångt mellan tänderna gör att plack kan ansamlas, man får karies och risken för tandköttsinflamation ökar.
Djupt bett kan leda till problem eller irritation i tandköttet, slitage på underkäkständerna och smärtor i käken och käkleden.
Underbett kan göra att framtänder och kindtänder slits ned.
Öppet bett kan göra det svårt att tugga, det kan också påverka talet.

Detta är den sort tandreglering som ofta väljs av yrkesgrupper för vilka utseendet är viktigt, exempelvis fotomodeller och TV personligheter