Bra tandvård

Bra tandvård handlar om bra utrustning, bra material och bra hantverk. Behandlingar på olika tandvårdskliniker kan upplevas likvärdiga även om de i vissa stycken är helt väsensskilda. Vi använder till exempel alltid nya filar när vi rensar tänder, vilket tyvärr inte är standard på alla kliniker i landet. Vi har den senaste teknologin som finns när det gäller utrustning och vi använder bara de bästa materialen som vi vet fungerar. Du ska vara trygg med att lagningarna håller i många år.

För de flesta känns den årliga kontrollen hos tandläkaren ungefär som ett lotteri

– Kommer jag undan med en kommentar om att jag har välskötta tänder och att vi ses nästa år, eller studerar tandläkaren mina röntgenbilder med en bister min, harklar sig och säger:  ”- Jo, det är så här att…”

Ibland behöver något lagas och i de flesta fall är problemet snabbt avhjälpt, men du har alla chanser att förbättra oddsen med förebyggande vård genom att ta hjälp av vår tandhygienist. Det handlar inte bara om dina tänder. Regelbundna besök hos tandhygienisten minskar tillväxten av inflammationsframkallande bakterier. Det handlar inte alltså inte enbart om dina tänder. Enligt forskningen kan nämligen dessa bakterier också orsaka inflammation i kärlen, så de kan faktiskt påverka din totala hälsa.

Trivsel

Stordrift blir allt vanligare inom tandvården, men här på en mindre klinik är stämningen familjär och vårt bästa betyg på trivseln hos oss är att många av våra patienter har varit med sedan starten 2005.

Mervärden för våra patienter

Vi vill ge dig den bästa vården och försöker alltid gå ett steg längre inom alla områden. Det finns till exempel en TV installerad i taket ovanför varje behandlingsstol.
– Blir tandvården bättre av det?
– Kanske inte, men vi får ofta positiva kommentarer från patienterna som har något att titta på under tiden de till exempel väntar på att bedövningen ska börja verka.

Alla behandlingsrum är utrustade med TV

Framtidens tandvård

Vi håller noga koll på internationella trender och genombrott inom tandvård, både när det gäller hårda och mjuka värden. Om det dyker upp något nytt som är bra, kommer det att finnas på vår klinik.
Att vidareutbilda personal är att rusta för framtiden. Framsteg sker inom många områden hela tiden och det faktum att vi är en mindre fristående klinik ger oss stor flexibilitet och möjlighet att aktivt ta del av utvecklingen och erbjuda dig det där lilla extra som man kanske inte ser eller tänker på.
– Visste du till exempel att vi målar kronor för hand, för att de ska bli i princip omöjliga att skilja från en vanlig tand?