Friskvård för dina tänder!

Karies är resultatet av en gradvis uppbyggnad av plack. Det som händer är att den skyddande emaljen på tänderna bryts ner. Bakterier och syra blandas med matrester och saliv och då bildas en klibbig biofilm som kallas plack. 
Plack som inte tas bort hårdnar, vilket kan resultera i tandköttsinflammation. Syran löser upp emaljen, vilket på sikt skapar hålrum. I början känns ingenting, men snart exponeras nerven och då gör det ont.

Tandhygienisten är din bästa kompis

Tandhygienisten minskar och ibland till och med helt eliminerar risken för att du ska råka ut för obehag i framtiden. 
Regelbundna besök hos henne minskar tillväxten av inflammationsframkallande bakterier, såsom Porphyromonas ginigivalis och Fusobacterium nucleatum
– De här bakterierna tänker inte på ditt bästa.
Forskning visar dessutom på att bakterierna kan orsaka inflammation i kärlen, så en god munhälsa påverkar faktiskt hur du mår totalt sett.

Tänder för livet

Efter mjölktänderna får du en uppsättning tänder som ska räcka livet ut. Tandhygienisten är därför en ovärderlig resurs. Du får hjälp med din egenvård för en bra munhälsa, för att förebygga sjukdom i munhålan och inte minst för att förhindra ytterligare sjukdomsutveckling.

En fräsch mun

Naturligtvis tar tandhygienister också bort tandsten och missfärgningar, putsar och polerar tänderna när det behövs. Hos hygienisten kan du  även få fluorbehandlingar för att stärka tänderna och förebygga karies.