Ny teknik ger stora fördelar för våra patienter

När jag ser all utrustning vi har på kliniken känns det nästan som om att vi skulle kunna arrangera guidade turer för tekniknördar. Det är spännande att vara del av en vårdform där utveckling och innovation ger oss nya möjligheter hela tiden. Som patient hos oss kommer du till en klinik där vi har den absolut senaste och modernaste teknologin som finns inom tandvård. Visst fungerar äldre metoder också, men vi har inte gjort dessa investeringar för att öka hipfaktorn på kliniken, (inte enbart i alla fall). Det handlar framförallt om högre kvalitet, mer komfort och större bekvämlighet för våra patienter.

Röntgen

Ett område inom vilket modern teknik innebär stora fördelar för våra patienter är röntgen. På Minnas Tandvård har vi satsat på en State of the Art-utrustning som bär det futuristiska namnet ”Hyperion X5”. Om vi hade haft guidade rundvisningar för nördar på kliniken hade jag kanske berättat att den har MRT (Morphology Recognition Technology), att den arbetar med tre laserlinjer eller kanske hade jag visat hur man med en app kan styra den med paddan.

Nu är vi en tandklinik och därför är det väl mer på sin plats att nämna de fördelar du får som patient, till exempel en att det finns en speciell funktion som automatiskt ställer alla parametrar, vilket innebär att det aldrig produceras över- eller underexponerade bilder. På så vis undviker man att patienten utsätts för onödig strålning. Det finns dessutom en så kallad QuickPan funktion som reducerar exponeringstiden vilket också skyddar patientens hälsa.

Air Flow

Borttagning av fläckar från kaffe, te, rödvin eller tobak på tänder, tandvård där ny teknik verkligen innebär en stor förbättring för våra patienter. En modern klinik ska naturligtvis kunna erbjuda behandling med Air Flow, vilket innebär att tänderna poleras med luft.

Alée du Joux

Air Flow är utvecklat av EMS, (Electrical Medical Systems) i Schweiz. Det är ett av de högteknologiska företag som har sitt ursprung i den berömda dalen Valée du Joux, känd bland annat för företag såsom Jaeger-LeCoultre, Breguet, Audemars Piguet och Blancpain, (de bästa klockor som går att uppbringa i världen). 
Det finns en lång tradition av innovation och teknik hos de företag som är verksamma här och tillsammans fungerar de som ett köpcenter när till exempel Airbus eller Nasa, söker precisionsinstrument av högsta kvalitet.

tand

Behagligare behandling

Skillnaden jämfört med konventionella poleringstekniker är att Air Flow kommer åt mellan tänderna. Man behöver inte längre utsätta patienterna för det så illa omtyckta obehaget som uppstår när en tandläkare eller tandhygienist med ett vasst föremål petar, sliter och drar i tänderna för att få bort missfärgningar.

True Swiss Quality 

En av EMS grundare, Pierre Mabille, utvecklade Air Flow, speciellt i samarbete med Jaeger-LeCoultre, (den enda klockan som aldrig stannar). Vi talar här alltså om utrustning av äkta Schweizisk kvalitet.

maskin